Hamelin er en af verdens førende virksomheder indenfor produktion og distribution af kontorartikler, lamper og tasker til forretningsrejsende.

Vores brands Elba, Oxford, Bantex, Linex, og Unilux som er blandt de stærkeste på markedet.

Vi har branchens bredeste produktsortiment – herunder vores brands Elba, Oxford, Bantex, Pierre, Linex, og Unilux som er blandt de stærkeste på markedet.

Vi bestræber os konsekvent på at levere produkter af højeste kvalitet, med de mindst miljøbelastende råvarer og hjælpestoffer til produktion.

Derfor stammer f.eks. alle vores papirprodukter fra bæredygtige skove, hvor miljørigtig forvaltning af skovressourcerne er sikret.

Fakta

  • Globalt omsætter vi for 600 millioner Euro i mere end 120 lande
  • Vi har produktion på 27 fabrikker i 11 lande
  • Til daglig huser vi flere end 3000 medarbejdere i 21 lande
  • Vi har altid været en familieejet virksomhed

Historie

Hamelins arv strækker sig helt tilbage til 1864, da Ernest Hamelin åbnede virksomheden Hamelin & Fils i den franske by Gardin i Normandiet.

Virksomheden varetog dengang produktion af register- og regnskabsbøger.

Efter 2. Verdenskrig ændrede hans barnebarn Robert Hamelin virksomhedens fokus til også at omfatte produktion af skrivehæfter og notesbøger.

Op igennem 1980erne voksede Hamelin sig til at være markedsleder indenfor fremstilling af skoleredskaber og kontorartikler i Frankrig.

I 1990erne begyndte Stéphane Hamelin sammen med Jacques Piattier og Francis Werner, at udbygge gruppen på det Europæiske marked gennem opkøb af andre virksomheder.

I begyndelsen af årtusindeskiftet opkøbte man den danske kontorartikelvirksomhed Bantex der bl.a. selv havde opkøbt kendte virksomheder som Linex og Elba.

Unilux, Enri, Favorit og John Dickinson kom til senere hen.